אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
ריבת אבטיח - מעזון דלאחה
1/2 ק"ג קליפת אבטיח
1/2 ק"ג סוכר
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס קוניאק
חותכים את הקליפה לקוביות ומרתיחים כ-15 דקות. מסננים ושוטפים.
שמים בסיר רחב קוניאק, סוכר וקליפות האבטיח ומשרים 2-3 שעות.
מערבבים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד שהקליפות מקבלות גוון שקוף.
15 דק' לפני גמר הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומכניסים לצנצנת.
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון